Chiptuning op maat

58zBECnV1MYout7C8QvbRRXACMT7fPo0k2EY0GW7.png

Chiptunen is een manier om de motor van je auto betere prestaties te laten leveren. Zo kan de motor zuiniger, krachtiger, sneller en soepeler gemaakt worden. Het is dus eigenlijk een manier om je motor te optimaliseren.

Elke automotor heeft een maximum qua prestaties. In de fabriek worden deze prestaties uitvoerig getest, zodat er geen fouten kunnen ontstaan wanneer de motoren in de auto's gemonteerd worden en de auto's verkocht worden. Hiervoor wordt er een zogeheten 'veiligheidsmarge' ingesteld voor elke motor. Dit houdt eigenlijk niet meer in, dan dat de prestaties van een motor beperkt worden tot op zo'n niveau, dat er geen problemen ontstaan met de motoren. Dit wordt mede gedaan zodat de motor onder hevige omstandigheden en met slechte vloeistoffen (olie en brandstof) alsnog goed kan functioneren. Vaak is het zo dat deze veiligheidsmarge ver onder de maximale grens ligt van wat de motor daadwerkelijk aankan.

Als er voor gekozen wordt om chiptuning toe te passen, moet dit gebeuren bij een betrouwbare tuner die verstand van zaken heeft. Gebeurt dit niet en gaat het fout, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de motor! Let dus altijd goed op bij wie je je auto laat chiptunen.

Als er chiptuning wordt toegepast worden deze grenzen geoptimaliseerd naar hogere waardes en getallen, zodat je een snellere, zuinigere en soepelere motor krijgt. (Bron: InfoNu.nl / Auto en Vervoer)

“Niks géén universele chip, wij passen de complete software aan op uw motor” Aldus Jeroen Dik, oprichter en eigenaar van JD Engineering. 

Vraag ons gerust naar de indicatiewaardes van de Vermogen- en koppeloptimalisatie van uw auto. Of kijk alvast op de website van                       

JD Engineering voor meer informatie. https://www.jdengineering.nl/portfolios/chiptuning/# 

 

th1QuuCQaJvnM4YAhaEiOriKBUkcLPnZXXeKpw0I.jpeg